středa 21. října 2015

Druhý úkol

S pomocí aplikace Voki vytvoří žáci, kteří mají svůj profil v projektovém prostředí Twinspace, postavičku, která o nich anglicky řekne jednu nepravdu a alespoň dva pravdivé výroky. Ostatní děti budou hádat, jaký z výroků je nepravdivý - napíší jim vzkazy v angličtině.

Postup práce:
  1. Na stránce http://voki.com/ klikni na tlačítko CREATE vlevo nahoře.
  2. Jedna postavička se sice ukáže automaticky, ale neznamená to, že budeš muset pracovat právě s ní - pomocí tlačítka s hnědým človíčkem v nabídce Customize Your Character si můžeš snadno najít jinou. Jen musíš dát pozor, aby nebyla označená černou čepičkou v pravém horním rohu nebo nápisem Only in Voki Classroom. To by ses s její úpravou namáhal marně ;-)
  3. Vyber oblečení, doplňky, barvu vlasů, očí, pleti...a když jsi spokojený, klikni na DONE.
  4. Pomocí tlačítek Backgrounds (se stromem) a Players (zarámovaný obrázek) si můžeš změnit pozadí obrázku a barvu přehrávače...a když jsi spokojený, klikni na DONE.
  5. A teď ty pravdivé a nepravdivé výroky o tobě. V nabídce Give it a Voice klikni na tlačítko s označením T a napiš vše, co má tvá postavička říkat. Ponechej Accent English, ale určitě vyzkoušej změnit konkrétní hlas (Voice). Pozor - klučičí jména (např. Paul) znamenají mužský hlas, zatímco holčičí jména (např. Fiona) ženský. DONE. Pokud jsi doma, můžeš experimentovat místo toho s nahráváním vlastního hlasu pomocí tlačítka s mikrofonkem.
  6. Publish. Name (ne tvé příjmení!!!). Save.
  7. Zavři pomocí křížku vpravo nahoře okno, které na tebe vyskočilo.
  8. V novém okně prohlížeče si otevři svou mailovou schránku. A budeš potřebovat ještě jedno další okno - přihlaš se do Twinspace.
  9. Vrať se zpět na okno s Voki a pošli mailem svému vyučujícímu celý text pod nadpisem Grab the code and place it on your webpage. Jak kopírovat tento složitý text? Klikni kamkoliv do něj, zmáčkni tlačítka ctrl a písmeno A zároveň, tak se označí i ta část, kterou nevidíš. Pak ctrl a písmeno C zároveň pro uložení do paměti. Do mailu pro tvého učitele pomocí ctrl a V vložíš požadovaný text. Dopň předmět zprávy Voki a směle odešli.
  10. Vrať se zpět na okno s Voki a zkopíruj text pod nadpisem Copy this permalink. Jde o odkaz na tvoje Voki, které vložíš do zprávy na svůj profil v Twinspace a zmáčkni Post.

Vypadá to složitě? Možná ano, ale pokud se nebojíš zkoušet nové věci a tvůj vyučující angličtiny ti ukáže, jak na to, jistě to zvládneš stejně bravurně, jako žáci jedné ze skupin šestých tříd:
Naše Spaaze nástěnka s Voki