neděle 11. října 2015

Přípravná fáze prvního roku projektu

Během září a prvního říjnového týdne proběhla přípravná fáze prvního roku projektu. Pro náš projektový tým to znamenalo mimo jiné připravit a zrealizovat workshop pro učitele anglického jazyka, aby se naučili používat projektové prostředí Twinspace a uměli do něj zaregistrovat své žáky. Zváni byli i zájemci z řad učitelů jiných předmětů. Dalším důležitým krokem byla příprava prvního mezinárodního projektového setkání, které se konalo ve dnech 6. až 8. října 2015 na naší škole.

V úterý 8. října jsme se věnovali teambuildingovým aktivitám a přehledu úkolů týkajících se prvního roku projektu. Mnoho věcí bylo třeba upřesnit a vysvětlit. Odpoledne si naši hosté prohlédli školu a byli přímo nadšení z krásně zrekonstruovaných pavilonů i vzorného chování dětí. Pak je paní učitelky Jana Součková a Lucie Nová provedly po hlavních pražských památkách. A jak se jim to líbilo? Praha je naprosto okouzlila.

Na tomto místě bychom rádi poděkovali těm žákům 6.A a jejich rodičům, kteří pro první den projektového setkání nachystali občerstvení. Dále paní učitelkám Leně Hlaváčové a Věře Veselé za pomoc s výzdobou a panu učiteli Aloisovi Slámovi za nacvičení písní na uvítanou s příležitostným sborem ze třídy 7.B. Věřte, že bez spojení všech našich sil by nebylo možné tuto milou návštěvu tak hezky přivítat.




Ve středu 7. října jsme se sešli v počítačové pracovně PO4, protože tento den jsme věnovali práci s online nástroji pod odborným vedením paní učitelky Nataši Ljubić Klemše a jejího týmu. Tato paní učitelka je koordinátorkou celého projektu ELF a také se věnuje školení učitelů zajímajících se o eTwinning v Chorvatsku coby ambasadorka.

Naše poděkování tentokrát míří k žákům 8.C a části 4.A a jejich rodičům, jejichž zásluhou jsme se do pozdních odpoledních hodin mohli intenzivně věnovat práci bez zbytečného odbíhání k automatům s něčím na zub.

A naprosto speciální poděkování patří paní Laďce Martincové, jež je autorkou krásných tematických perníkových srdcí, která obdrželi všichni účastníci setkání na památku.

Děkujeme i městské části Praha 11 za dárkové tašky s propagačními předměty pro každou ze škol zapojených do projektu.

Čtvrtek 8. října byl posledním dnem mezinárodního setkání a zabývali jsme se hlavně rozdělením dalších důležitých úkolů a plánovanými projektovými setkáními dětí v Chorvatsku (1. rok projektu) a Finsku (2.rok).


Za občerstvení tentokrát děkujeme 7.A.

Děvčata přišla se skvělým nápadem napsat na tabuli přání dobré chuti ve všech jazycích a osvojila si i pár dalších praktických tipů pro přípravu podobné akce.

Co dodat na závěr? Těšíme se do Chorvatska a doufáme, že Vás práce na projektu zaujme a získáte mnoho skvělých nových přátel. A třeba nás navštíví i nějaký ten elf. Nechte se překvapit.